Herinrichting Grand’Place - Chimay

Meer weten

Herinrichting van de Grand’ Place en openbare ruimten, kruispunten en voetpaden in de omgeving. Volledige ontwerpopdracht

Herinrichting Grand' Place, place du Chapitre, Grand Rue, rue Rogier, du Château, du Four, Fromenteau en rue du Tribunal, met respect voor de « historische » aanwezige architectuur, zonder ruimtelijke concurrentie. Architectuur en stedenbouw vormen hier samen het statische stadslandschap. De mens brengt het tot leven door een variatie aan activiteiten.
De Grote Markt wordt een volwaardig plein in blauwe steen, met grote herbruiktegels en met kasseien in de omgevende straten. De gevels en raamwerken van de kerk zijn in beeld gebracht (dag en nacht). Op het einde van de Grand Rue werd een eik geplant, refererend naar de Vrijheidsboom van 1830.
Blokken in blauwe steen markeren de verschillende ruimten en geven continuïteit in het gebruikte materiaal. Deze worden aangevuld met blokken in Cortenstaal die het bewegwijzeringssysteem voor oriëntatie, symboliek en toerisme dragen.

Client: 
Stad Chimay
Categorie: 
Paysage
Address: 
Chimay
België
Date: 
2010 to 2012
Holders: 
D+A International
Project 21c
SKOPE
Managers: 
Serge Colin
State: 
Terminé
Budget per phase: 
+- 2227000 € excl. BTW
Surface per phase: 
5 ha