Herinrichting La Corbeille

Meer weten

Herdefiniëring de publieke ruimte
Masterplan voor de herinrichting

Het studiebureau SKOPE werd aangeduid om na te gaan hoe de volledige herinrichting van ‘La Corbeille Nord’ in het stadscentrum kon gebeuren. Het was een unieke opportuniteit om over de wijze van ‘leven’ in de straat na te denken, op een ogenblik dat de levenswijzen evolueren en het zich toe-eigenen van de publieke ruimte door de bewoners bijzonder in is. De straat moet vandaag een levenskwaliteit kunnen bieden die meer dan ooit noodzakelijk is en dus gedefinieerd dient te worden in een logica van wederzijds respect en het delen in gebruik en van de plaats.

Ons werk heeft tot een coherent project geleid, eenduidig, leesbaar en bruikbaar door de bewoners.

Na een onderzoeksfase van het terrein naar de verschillende elementen die de in te richten ruimte samenstelden, hebben we de grens verruimd om de verschillende functies en wijzen van gebruik te observeren.

Naar aanleiding van deze analyse werden twee schetsen uitgewerkt op de aandachtspunten die gedefinieerd en weerhouden werden.

In totaal werden meer dan 10 ha aan stedelijke, publieke ruimte gedefinieerd.

De gehele studie kan u terugvinden op www.namurreprendvie.be

 

Total budget: 
17 660 000€
Client: 
Stad Namen
Categorie: 
Paysage
Stratégies territoriales
Urbanisme
Espaces publics
Grands paysages
Address: 
Place de la station
Boulevard Mélot
5000 Namur
België
Date: 
2013 to 2014
Holders: 
SKOPE
Managers: 
Louise Lefebvre
Serge Colin
Simon Blanckaert
State: 
Dossier en cours
Partners: 
TIMENCO
Budget per phase: 
+- 17660000 € excl. BTW
Surface: 
100 000m2
Surface per phase: 
+- 100000 m2